Не може да се каже, че сме изпуснали положението. И СЗО,

...
Не може да се каже, че сме изпуснали положението. И СЗО,
Коментари Харесай

Д-р Панчев: Българинът спря да се страхува и забрави за трите Д

 " Не може да се каже, че сме изпуснали ситуацията. И СЗО, и държавното управление, и Щабът – непрекъснато споделяха, че ние би трябвало да се научим да живеем с вируса. Българинът обаче счете, че вирусът изчезна и спря да се опасява от ковид. Той обаче продължава да е в България и броят на позитивните проби и приети в болница пациенти го потвърждава ". Това съобщи пред NOVA директорът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

По негово мнение, всяка една рестриктивна мярка, която се постанова, натрупва сериозна маса хора в обществото. Мерките се постановат за избран интервал от време и от нея се чака някакъв резултат за същия интервал. По същият метод, когато ограниченията се либерализират, се чака противоположният вид – сериозната маса да стартира да понижава.

" Има една нова специфичност в протичането на болестта. Положителните проби са на хора без признаци или с доста леко изявена клиника. Случаите посочваха едно позитивно развиване към бързо изцеление, само че пък инфектираните оставаха вирусоносители ", изясни доктор Пенчев.

Според него ограниченията в страната изрично не се неглижират. За образец той даде заповедта на министър Ананиев от 00:00 ч. тази нощ, която показва, че маските стават още веднъж наложителни на закрито.

Д-р Пенчев посочи, че динамичността на болестта допуска и особености в реакцията за ограничение на болестта.

" Българинът спря да се опасява и не помни посланието, което отправяхме непрекъснато и непрестанно за трите Д – стерилизация, отдалеченост и дисциплинираност. Във времето, когато имаше за първи път 100 случая, нямаше никаква неуравновесеност измежду хората “, уточни експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР